Kort om mig

Jeg er 25 år og bor i en lejlighed for mig selv i Valby.
Jeg er født og opvokset på Frederiksberg.
Jeg studerer på RUC, hvor jeg kombinerer journalistikken med socialvidenskab.
Jeg har arbejdet 7 år i det samme konditori – så vælger I mig som praktikant, vælger I en loyal medarbejder, der har styr på sit bagværk. Samtidig kan jeg mane alle forestillinger til jorden om, at man bliver træt af kage, når man arbejder med det.
Jeg går op i god mad og elsker at få nye og spændende gastronomiske oplevelser, og så skader et godt glas vin jo heller ikke. Jeg har i øvrigt gået på kokkelinjen på min efterskole. Dengang troede jeg, at jeg skulle være kok.
Jeg har en kæmpe forkærlighed for fransk kultur og sprog. Jeg har familie, der bor i Frankrig, og derfor er alle mine barndomssomre tilbragt blandt vinmarker og sydens solstråler. Derudover har jeg selv boet et år i Paris, hvor jeg arbejdede som au pair i en fransk familie. Derfor taler jeg rimelig godt fransk – og siger aldrig nej til en croissant. 

Derfor vil jeg være journalist

For mig har journalistikken ikke være en livslang drøm,
som jeg har haft siden jeg var tre år. For mig har det
nærmere været et ønske og en interesse, der er kommet
og gået med tiden, og som især er blevet hængende de
seneste par år. Jeg har altid kunnet lide at skrive og bruge
sproget, men har ikke haft en klar og målrettet ide om, hvad
jeg skulle med det. Det ved jeg så nu – jeg skal være journalist.
Det er især den skrevne journalistik, der trækker i mig, og
som jeg har et ønske om at udvikle mig indenfor. Samtidig er
jeg et sted, hvor jeg stadig er nysgerrig på, hvad journalistik er
og kan. Derfor er jeg meget åben for at prøve forskellige genrer,
formater osv. Jeg drømmer især om at lave fortællende
journalistik, der er dybdegående og som er vedrørerende
for de mennesker, som der skrives om og til.

Mig som person

Jeg foretrækker at vise, hvad jeg kan, ved at lægge
kræfter i et stykke arbejde, frem for at fortælle om alt
det, jeg kan. Jeg er beskeden og ikke højtråbende om
mine evner, men jeg lover, at jeg laver et solidt stykke
arbejde og viser det, når jeg får lov. Jeg har en høj
arbejdsmoral og går op i at gøre mit arbejde bedst muligt.
Samtidig er jeg klar over, at jeg har rigtig meget at lære,
og er helt klar på at skulle det. Da jeg endnu ikke har en
krystalklar forestilling om, hvad jeg vil i fremtiden som
journalist, er jeg åben for at prøve det meste og
ved hjælp af erfaring fra virkeligheden finde ud af, hvor
jeg passer bedst ind. Du kan læse mere om, hvad jeg
interesserer mig for, og hvilken journalistisk retning jeg
drømmer om at gå, under “3 interesseemner
og “Mine ønsker til fremtidige produktioner“.

Det kan du forvente af mig som ansat og kollega 

Du kan forvente en ydmyg kollega, som har masser af gåpåmod
og lyst til at lære om alle siderne ved livet som journalist.
Jeg vil gøre mit for at bidrage til en god stemning, når der er tid
og plads til det. Jeg sætter pris på humor, og jeg mener også,
at det er en nødvendighed for et rart arbejdsmiljø. Du kan
forvente, at jeg vil gøre mit absolut bedste, både når det gælder
arbejdet og når det gælder om at indgå som en del af den
arbejdsplads, jeg kommer ud til. Som sagt inkluderer min tidligere
erfaring 7 år hos Engelhardt Konditori, hvilket har formet mig som
person og som medarbejder. Jeg er i min tid på konditoriet blevet
mere udadvendt og har vænnet mig til at tale med alle og
enhver – også de til tider sure kunder. Her er, hvad min chef siger om mig:

“Vi har i alle årene været glade for Emma og hendes arbejdsindsats i vores forretning. Emma er god til at bevare overblikket, også i travle situationer. Hun er mødestabil og hjælper gerne til ved sygdom og andre ledige vagter. Hun har med sit altid gode humør og positive sind være utroligt vellidt både af vores kunder, samt hendes kollegaer.”
Inger Sørensen, Engelhardt Konditori

 

Det håber jeg på fra min fremtidige praktikplads 

Jeg værdsætter en positiv og afslappet atmosfære, hvor der
er plads til sjov og hygge, og samtidig er fokus på at levere et
seriøst stykke arbejde. Jeg håber derudover på et arbejdsmiljø,
hvor der er fokus på feedback og sparring med hinanden. Det ser
jeg som afgørende for, at jeg kan både lære og forbedre mig.
Jeg håber på at få lov til at prøve forskellige typer af arbejde og
at lave historier, der kan udvikle mig og mine evner som journalist.
Jeg ønsker især at arbejde med interviewteknik, så jeg kan blive
helt skarp på enhver type af interview.
Forhåbentlig bliver min fremtidige praktikplads startskuddet til et arbejdsliv
indenfor journalistikkens verden, og jeg håber på, at jeg ved praktikkens
ende har fået en klarere idé om, hvilken retningjeg vil forfølge.