Lær mig at kende


Spørgelysten skribent, der ikke er bange for at gribe røret 

Gad vide, hvorfor vi ikke har pårørenderettigheder i Danmark ligesom vores nordiske naboer? Forskning viser, at lidenskab vokser ud af hårdt arbejde og ikke omvendt. Hvad kan vi lære af det?

Når spidsen af min havkajak bryder havets overflade, tømmes min hjerne for de utallige idéer, tanker og indtryk, der ellers plejer at trænge sig på. Den samme fokuserede tilstand suges jeg ind i, når jeg skriver artikler og tegner illustrationer.  

Skønt jeg har forelsket mig i den journalistiske skriveproces, er den egentlige grund til, at jeg vil være journalist, at ét spørgsmål kan åbne en hel verden af  problemstillinger og nye perspektiver. 

Jeg er heldigvis ikke bange for at ringe kilder op, og min nysgerrighed planter spørgsmål på mine læber, som jeg tør stille, hvad end det drejer sig om et åbenlyst, svært eller kritisk ét.

Jeg spørger gerne chefredaktøren, jeg interviewer, om ikke det er kompromitterende kun at bruge kvindelige kilder i en hel måned. Og jeg gør mit bedste for at finde nerven i den personlige fortælling, når jeg har opbygget en tillidsfuld kilderelation. Det oplevede krigskorrespondent Steffen Jensen, da jeg spurgte ham, om den pension, han stod på tærsklen af, satte gang i en identitetskrise. 

Jeg vil lære at bruge journalistikkens byggeklodser

Jeg drømmer først og fremmest om at skrive læssevis af nyheder, for jeg tror på, at nyhedsjournalistikken er et uundværligt fundament at have, hvis man vil blive en dygtigt journalist – og det vil jeg! Det kribler dog også i mine fingre ved tanken om at tage livtag med for eksempel reportager, interviews eller portrætter.     

Som kollega byder jeg ind med min mening, og jeg er ikke bange for at bede om hjælp. I mine 26 år har jeg nemlig opdaget, at det er sådan, jeg hurtigst lærer og bliver selvkørende på en ny arbejdsplads. En indstilling, der senest blev bemærket i min mediepraktik på Journalisten, hvor de roste min iver efter at få feedback, byde ind med ideer og producere en masse. 

Min tid hos Videnskab.dk og Rigshospitalets Innovationscenter har lært mig, hvilke faldgrupper, der er, når man formidler forskning. Erfaringen har også gjort min formidling mere præcis og billedrig. Jeg glæder mig enormt meget til at bruge den ballast i min praktik.

Måske bliver det hos jer? 

Se mit CV her og mine journalistiske produktioner her.