Journalistiske drømme

Dagens hovednavn, Donald Trump, træder ind på scenen til tonerne af countrysangeren Lee Greenwoods “God Bless the U.S.A.” Salen eksploderer i jubel og klapsavler, mens folk råber “U-S-A! U-S-A! U-S-A!” med en energi, som antyder, at amerikanerne står overfor en eksistentiel kamp om landets fremtid snarere end et normalt præsidentvalg. Midt i det røde hav af MAGA-kasketter står jeg i fuld gang med at notere og dokumentere alt det, jeg oplever til mit første vælgermøde med Donald Trump. Til stor hovedpine for europæiske statsledere kan Trump blive USA’s næste præsident, men også til stor glæde for en frustreret, hvid arbejderklasse, der har fundet en uortodoks helt i det orange orakel.

Når USA nyser, får resten af verden en forkølelse, og jeg står klar med kleenex og ingefær. Jeg er nysgerrig på netop den magt, som USA besidder økonomisk, politisk og kulturelt. Politisk har rustbæltets svingstater enorm betydning for et land som Danmark og vigtige alliancer som NATO. Ligesom Silicon Valley har kæmpe indflydelse på vores sociale medier og de algoritmer, som er i gang med at omforme vores samfund og hverdag. Efter jeg kom hjem fra et semester ved University of Illinois i 2019, har jeg i perioder skrevet artikler og analyser til POV International i et forsøg på at mestre det journalistiske håndværk og dyrke min store passion. Dette er sket i et tæt samarbejde med primært Hans Henrik Fafner, udenlandsredaktør for POV International.

Jeg har rejst gennem hele USA, fra kyst til kyst, og oplevet alle 50 delstater igennem de seneste år. I sand Forrest Gump-ånd har jeg både været til gudstjeneste med Jimmy Carter, givet Joe Biden hånden til et vælgermøde, set olieledninger og bjørne i Alaska, stået på George Floyd Square i Minneapolis, hvorfra Black Lives Matter-bevægelsen fik global rækkevidde. Derudover havde jeg fornøjelse af at være i  praktik på Museum of Danish America i Elk Horn – den danske udvandrerlandsby i landbrugsstaten Iowa. Her fik jeg den midtvestlige kultur ind under neglene samtidig med at jeg blev en haj til sociale medier og fik ansvar for at skrive indhold til museets medlemsblad.

Selvom mit hjertebarn er amerikansk politik, så hænger mit ønske om at være journalist tæt sammen med min umættelige nysgerrighed på de tektoniske skred, der sker indenfor international politik i disse år. Denne interesse har blandet andet ført mig til Japan, Sydkorea, Rusland, Israel og Indien. Som et lille land i en foranderlig tid, vil jeg gerne som journalist være med til at gøre læsere, lyttere og seere klogere ved at udforske netop de forandringer, som finder sted i disse år. Hvad enten det handler om højreekstremismens fremgang i det østtyske eller Danmarks nye Afrika-strategi, er min interesse vakt og jeg er klar til at researche og formidle.

Ved siden af mit studie, har jeg siden 2018 arbejdet på RAGNAROCK – Museet for pop, rock og ungdomskultur, hvor jeg har taget gæsterne i hånden og fortalt dem om anderumper, læderjakker og ungdomsoprør. Ideer, tendenser og strømninger er journalistiske buzzwords for mig og på RAGNAROCK har jeg fået lov til at skrive om alt fra Gasolin’ til protestmusik.