Hvem er Emil?

Jeg er en nørd af natur og opvækst. Siden jeg som 10-årig blev sat på plads af min mor, da jeg insisterede på, at Kiev lå i Rusland, havde jeg en forfængelig paranoia for ikke at have styr på, hvad jeg talte om. Jeg er enebarn, og helt efter lommepsykologiens foreskrivelser elsker jeg at høre mig selv tale.
Derfor har jeg fået en vane for at nørde mig ned i alt fra kaffe til kvantecomputere, så jeg er beredt til den dag, nogle nævner det.

Jeg elsker at lære nye ting næsten ligegyldigt, hvad det er. Jeg lærte engang mig selv NATOs fonetiske alfabet, uden at have det fjerneste at bruge det til.

Jeg har dog en forkærlighed for USA, international sikkerhed og økonomi. Mit andet fag på RUC er Globale Studier, og her lærer vi, at individperspektivet er ligeså vigtigt i analysen som makrostrukturerne. Den mentalitet, mener jeg, passer virkelig godt på den journalistik jeg ønsker mig at lave.
Jeg ved, at det er en monsterkliche, men jeg er af den opfattelse, at alle mennesker bærer rundt på mindst én god historie. Jeg vil fortælle de historier. Men jeg vil også formidle de systemiske faktorer, der givetvis har påvirket den enkelte persons oplevelser.

Min fritid går vaneligt med en masse film, serier og musik. Lige i øjeblikket er jeg dykket dybt i Youtube, som, jeg tror, stadigvæk er et misforstået medie med et kolossalt potentiale. Jeg er netop faldet i et nørdhul og ser tonsvis af amerikansk comedy og satire, og må konstatere at John Oliver ofte leverer skarpere journalistisk håndværk end CNN.

Paranoiaen og den nysgerrighed den affødte kan også tage en del af æren for, at jeg er blevet rigtig god til at gå i skole – den anden del kan tilskrives min næsten ulækkert privilegerede opvækst.
Nu er min drøm så, at jeg kan bruge de værktøjer til at blive en rigtig god journalist – fordi jeg er træt af helvede til af at være god til at gå i skole.


Hvad kan Emil?

Herunder følger et udvalg af mine produktioner. Klik på billederne, så åbner artiklen i en ny tab.

Nye Borgerlige øger målingers usikkerhed ved næste folketingsvalg
I den her artikel fik jeg kombineret mit nørderi med nyhedsjournalistik. Det var en værdifuld indsigt, da jeg førhen fejlagtigt havde troet, at de to ting ville være uforenelige, at nyhedsjournalistik bare var overfladisk og, at emner som statistisk usikkerhed aldrig kunne blive sexede nok nationale medier. Modbeviset til de her fordomme kom, da artiklen blev udgivet på DR.

I den her artikel fik jeg kombineret mit nørderi med nyhedsjournalistik. Det var en værdifuld indsigt, da jeg førhen fejlagtigt havde troet, at de to ting ville være uforenelige, at nyhedsjournalistik bare var overfladisk og, at emner som statistisk usikkerhed aldrig kunne blive sexede nok til nationale medier. Modbeviset til de fordomme kom, da artiklen blev udgivet på DR.

Vor Frue knækker koden til bevægelse i undervisningen

Min første TV-produktion som vandt prisen for bedste TV-billeder på semestret. Dette på trods af, at min makker og jeg arbejdede med børn, som er notoriske for at være umulige på TV. Imidlertid kan jeg konstatere at børnene i vores indslag var længder mere medgørlige end nogen af de voksne kilder, jeg har filmet siden da.

Politi sætter droner ind i eftersøgninger

I udarbejdelsen af denne artikel lærte jeg en vigtig lektie i, hvor svært det er at få Rigspolitiet til at udtale sig om noget som helst. Desuden er jeg ikke bleg for at sige, at jeg er stolt over at have skrevet om droner i politiet og beredskabet i 2016, da den historie først kom på den nationale dagsorden i slutningen af marts i år.

Er pulver fremtidens mad?

Jeg nærer en stor fascination til historiske videnskabsmænd som Nikola Tesla og Albert Hoffman, som brugte sig selv som forsøgspersoner i deres eksperimenter. Med det in mente levede jeg af pulvermad i tre uger for at afdække effekterne og dokumentere dem i en artikel til RUCs studenterdrevede magasin Metier. Samtidig forsøgte jeg at blande nyheds- og reportaggenren, hvilket var en givende kreativ udfordring.


Hvor har Emil været?

2018 Mediepraktik på TV2 København

I marts var jeg i mediepraktik, hvor jeg i to uger var med i arbejdsgangen på hhv. 19- og 22-nyhederne, Indlandsredaktionen og News og co. Her prøvede jeg kræfter med at interviewe kilder, skrive voiceovers til studieværter og line kilder op til live-tv. Udover dét var det et vanvittigt spændende indblik ind under motorhjelmen på et enormt mediemaskineri, som altid er i femte gear.

Arbejde

2014-nu: Alinea/Egmont

På Alineas forskellige redaktioner har jeg primært beskæftiget mig med at digitalisere undervisningsmateriale til indskolingen. Jeg er bl.a. krediteret, som en del af et lille hold, der står bag udgivelsen af den digitalversionen af Ida og Emil-serien, som er en af Alineas største sællerter.

Det var en ret vild oplevelse at arbejde på det samme kæmpeprojekt i to år og se processen fra frustrerende møder med forfattere til udgivelsesreception med champagne og pindemadder.

Uddannelse

2009-12: Samfundsvidenskabelig STX fra Birkerød Gymnasium

2014-17: Bachelor i Internationale Studier og Journalistik fra RUC

2017-20: Kandidat i Journalistik og Globale Studier fra RUC

 

Klik her for at åbne en længere, printvenlig PDF-version af mit CV.