Jeg vil bruge mine digitale talenter til at skrive om samfundet
Artiklen “Dødsdømt fange skal henrettes… for anden gang” var et overraskende stort hit. Det samme var “Pornostjerner: Stem mod Trump og få et gratis blowjob”.
Som clickbait-skribent på metroxpress og BT har jeg lært et par tricks om, hvordan man sælger sin historie, og med mere end 200 artikler i bagagen om alt fra pseudovidenskab til brandmænds manglende træning har jeg styr på at skrive hurtige nyheder til nettet og ramme målgruppen, så de vil læse med.
I dag har jeg parkeret min jagt efter Kardashian-eskapader og andre nemme klik. Nu arbejder jeg for Red Barnet, hvor jeg skriver om, at millioner af børn i afrikanske lande syd for Sahara har alt for langt til skole, producerer og laver interviews til en podcast om børns digitale liv, og så har jeg interviewet kronprinsen.
Den rigtige vinkling og præsentation er vigtig, hvis man vil have læserne til at læse om den nyeste trend på Instagram. Men det er i den grad også vigtigt, hvis man vil skabe opmærksomhed omkring sin historie om, at kommunerne ikke giver den fornødne hjælp til socialt udsatte.
Med hundredetusindvis af læsere og toptunede teknikker til at vinde deres opmærksomhed har medierne et ansvar. Et ansvar for at skrive om det, der er galt i vores samfund, og om det, der skaber sammenhæng. Det er et ansvar, jeg vil være med til at løfte.
Mine interesser spænder bredt. Jeg synes, at det at dække sager som folkeskolereformen eller manglen på sygeplejersker er en essentiel del af mediernes og journalisternes ansvar. Samtidig følger jeg spændt med i Brexit-forhandlingerne og studerer internationale studier ved siden af journalistik.