ERHVERVSERFARING
Videnskab.dk: seks måneders praktik (2018-2019)
FØRSTE del af den obligatoriske praktik som aspirerende journalist bruger jeg på Danmarks førende videnskabsmedie: Videnskab.dk. Her får jeg kilometer i fingrene og journalistens grundlæggende værktøjer ind under huden. Jeg lærer at skrive let og levende om selv de mest komplicerede emner som gasplaneters magnetfelter, klimamodeller og hjerneforskning. Jeg indgår i et redaktionelt arbejdsmiljø, både når nyhederne flyver hen over skrivebordet, når presset melder sig, og bølgerne går højt. Jeg samarbejder med erfarne kollegaer, eksempelvis om IPCC’s rapport over konsekvenserne ved 1,5 graders temperaturstigning, dækker en række forskellige videnskabelige arrangementer, laver visuelle elementer til mine artikler, og snuser til podcast.
VIL du vide mere om min første praktikperiode? Så tjek mine produktioner ud.
Dagbladet Information: medieprojekt, abonnementsservice og telemarketing (2014 – 2018)
MEDIEPROJEKT: Under medieprojektet var jeg en del af udlandsredaktionen, og her interviewede jeg blandt andet en syrisk flygtning bosat i Canada og skrev om politiske uroligheder i Etiopien. Jeg fik også mulighed for at tage på reportage, og det resulterede i en større artikel til avisens omstillingssektion. Forløbet gav indsigt i den daglige gang på et veletableret dagblad, og jeg fik en smagsprøve på, hvordan det er at arbejde med to af de stofområder, der har min umiddelbare interesse: udland og klima.
ABONNEMENTSSERVICE OG TELEMARKETING: Arbejdet har primært bestået i kundekontakt med fokus på henholdsvis salg og service: Fra at vække begejstringen hos en potentiel læser og lange abonnementer over disken, til at lytte og hjælpe trofaste læsere, når der er knas med leveringen eller hjemmesiden driller. Det har givet mig viden om alle de praktiske, kommercielle og læserorienterede aspekter ved at drive et medie, som den journalistiske produktion er afhængig af.
VIL du vide mere? Så kan du læse denne anbefaling fra kommerciel direktør på Dagbladet Information, Morten Stald.
Studenterinstruktør, den humanistiske basisuddannelse på RUC (2018)
ARBEJDET består i at introducere bachelorstuderende på 1. og 2. semester til filosofi og (humanioras) videnskabsteori. Konkret skal jeg forklare de teoretiske og faglige pointer fra de studerendes forelæsninger på en måde, de kan relatere til. Derudover forbereder og hjælper jeg dem igennem praktiske øvelser, så de får kendskab til humanistiske arbejdsmetoder og bliver klar til eksamen. Arbejdet indebærer stort ansvar og stiller høje krav til at kunne formidle målgruppebevidst.
FRITID
TIDskrift & LYDskrift (2017 – 2018)
TIDSKRIFT: Et landsdækkende magasin af og for filosofistuderende. TIDskrift udkommer hvert halve år, og er de filosofistuderende mulighed for at få deres faglige interesser på tryk og net. Vi stiller høje kvalitetskrav, og hvert bidrag reviewes efter akademiske standarter. Jeg er medredaktør for RUC-afdelingen, og mit arbejde består blandt af at planlægge udgivelser samt debat- og oplægsarrangementer og organisere reviewere. Erfaringerne herfra spænder derfor over de helt praktiske forhold ved opsætning og distribution af et trykt magasin til eventplanlægning og afvikling.
LYDSKRIFT: TIDskrifts lytbare lillesøster. Vi arbejder på at udkomme minimum en gang om måneden, og fokuserer primært på filosofiske nyheder fra livet på de filosofiske fakulteter. Vi er på pletten når der afholdes et spændende foredrag, rapporterer fra læseklubber og debatter, og portrætterer de store stjerner indenfor feltet, når de gæster universiteterne. Det har givet mig erfaring med samtlige led i produktionsprocessen af historier på lyd.
UDDANNELSE
Bachelor og kandidat i Journalistik og Filosofi & Videnskabsteori (2014 – )
ERFARINGER fra projektarbejde er en af de stærkeste kompetencer jeg har fra RUC. Her kan jeg dyrke mine særinteresser indenfor både journalistik og filosofi. Her har jeg blandt andet opdaget min forkærlighed for stofområderne klima og EU-politik. Det sidder nu på rygraden, hvordan man indgår i omskiftelige faglige fællesskaber, med intensive produktionsperioder og deadlines. I et projekt samarbejder man om at grave sig frem til løsninger og erkendelser om det problem, man står overfor, og jeg har lært at lytte, modtage kritik og give konstruktiv feedback.
Krogerup Højskole: Journalistik og Medier (2013)
HER prøvede jeg for første gang kræfter med et par af de grundlæggende elementer i journalistikken: vinkling, nyhedskriterier, genre, presseetik, kildebehandling og medieøkonomi. Jeg skrev om alt fra Humlebæks vandskiklub til statsløse bhutanske kvoteflygtninge. I samarbejde med Danida og Politiken tog journalistholdet på studietur til Bhutan, hvor vi blandt andet interviewede bhutanske medier, regeringsmedlemmer, ngo’er og lokale.
BAGGRUND
JEG er født og opvokset i Roskilde, og har bygget huse, spillet violin, hugget en computer i træ og danset mit eget navn på en Rudolf Steiner skole. Nu er jeg sluppet levende fra provinsen og er bosiddende i København. De seneste par år har jeg udforsket verden, lige fra Bhutan, USA, Ghana, Europa til familiens sommerhus i Nordjylland. Selvom jeg ikke har skrevet så meget om kulturliv endnu, så hører, ser og læser jeg en del. Forleden blev jeg begejstret over Danh Vo på SMK, og nu glæder jeg mig til Sean Kuti i Vega og den nye sæson af Paradise Hotel.
HAR du stadig ikke fået nok? Så klik Her for at slå kløerne i mit fulde CV og anbefalinger.